BERNER (Made in Germany)

Duits fabrikant - www.berner-torantriebe.de, gevestigd in Rottenburg (Zuid-Duitsland regio Stuttgart) en al meer dan 50 jaar fabrikant van poortopeners, een gevestigde waarde en behoren bij de top wat betreft poortopeners. Zij ontwikkelen doorlopend toekomst gerichte aandrijfconcepten en eersteklas producten en beschikken over een aantal unieke patenten die hun zo uitzonderlijk maken. 
 
A/ Garagedeuraandrijvingen voor kantelpoorten, sectionaal-poorten, dubbele draaideuren, schuifpoorten enz.
 
A1a/ Berner GA101 - 500 N - poort max. 7 m² - Snelheid ca 14 cm/sec
 
A1b/ Berner GA101 Accu Solar op zonenergie - 400 N - poort max. 7 m² - Snelheid ca 13 cm/sec 
  met zonnepaneel 530x330mm, kabel 10 m, geleverd met Berner-accu-modus.
De ideale oplossing voor garages zonder netaansluiting, eenvoudig te monteren en bedienen. De Berner accu levert maximaal 40 dagen de stroombron.Hij kan probleemloos via een netadaptor in het stopcontact worden opgeladen of laadt via een solarpaneel bij door lichtenergie. Hij is geschikt voor deurafmetingen tot maximaal 7 m² en beschikt over een maximale trek- en drukkracht van 400 N
 
A1c/ Berner GA103 - 600 N - poort max. 9 m² - Snelheid ca 14 cm/sec 
De gunstig geprijsde en GA103 is het instapmodel onder de Berner-aandrijvingen. Hij is bijzonder betrouwbaar, robuust en heeft een lange levensduur, is geschikt voor deurafmetingen tot maximaal 7 m² en heeft een maximale trek- en drukkracht van 600 N.

Profiteer bij de hele serie van de gepatenteerde Berner inbraakbeveiliging, van de intelligente en gevoelige hindernisherkenning en nuttige functies, zoals de Soft-Start en Soft-Stop of het automatisch sluiten – veiligheid en comfort staan bij ons op de eerste plaats.
 
 
A2a/ Berner GA201 - 600 N - poort max. 10 m² - Snelheid ca. 22 cm/sec open & 14 cm/sec sluiten
 
A2b/ Berner GA203 - 750 N - poort max. 12 m² - Snelheid ca. 22 cm/sec open & 14 cm/sec sluiten
De allrounder GA203 beschikt over talrijke comfortfuncties en is daarmee een echt unicum voor de vakhandel. Het toepassingsgebied ligt vooral in de particuliere sector. Deze hoogwaardige kwaliteitsaandrijving verzameld alle innovatieve functies en voordelen in zich: Snel-open-functie, praktische gedeeltelijke opening instelbaar, spaarzame en felle LED-verlichting met economische stroombesparing. In de stand-by functie is het verbruik slechts 0,5 Watt.
Zijn maximale trek- en drukkracht van 750 N opent deurafmetingen tot maximaal 12 m² moeiteloos en zijn optimale veiligheidsfuncties onderstrepen de unieke gebruiksvriendelijkheid. 
 
A3a/ Berner GA301 - 850 N - poort max. 12 m² en 5500 mm breedte - Snelheid ca. 22 cm/sec open & 14 cm/sec sluiten
 
A4a/ Berner GA401 - 1200 N - poort max. 15 m² en 5500 mm breedte - Snelheid ca. 22 cm/sec open & 14 cm/sec sluiten
 
A4b/ Berner GA403 - 1000 N - poort max. 15 m² en 5500 mm breedte - Snelheid ca. 22 cm/sec open & 14 cm/sec sluiten
Met 1000 N maximale trek- en drukkracht is de GA403 het krachtpakket onder de Berner garagedeur aandrijvingen. Hij is geschikt voor deurafmetingen tot maximaal 15 m² en opent eenvoudig en betrouwbaar bijzonder grote en zware deuren. De GA403 wordt bij particuliere parkeergarages met maximaal 25 parkeerplaatsen toegepast. De geïntegreerde rood verkeerslichtfunctie evenals de optionele groenverkeerslichtaansluiting zorgen dat hij bijzonder functioneel en veilig is. 
Als extra van de nieuwe aandrijvingsgeneratie verzameld deze aandrijving ook alle innovatieve functies zoals: Snel-open-functie, spaarzame en felle LED verlichting, economische stroombesparing. In de stand-by functie is het verbruik slechts 0,5 Watt met verder de bekende Basis en bijzondere mogelijkheden.
 
A5a/ Berner GA501 - 1200 N - poort max. 15 m² en 5500 mm breedte - Snelheid ca. 22 cm/sec open & 14 cm/sec sluiten
  geschikt tot max. 75 parkeerplaatsen - voor parkeergarages
 
 

De intelligente uitschakel automaat zorgt voor de veiligheid van grote en kleine gebruikers en beschermt uiteraard ook uw auto 
tegen ongewenste schade. Bij hindernissen stopt de deur direct en beweegt daarna kort in de tegengestelde richting. Inklemmen is uitgesloten. De uitschakel automaat controleert zichzelf en stelt zich eventueel opnieuw in - en is uiteraard TÜV-gekeurd en volledig gecertificeerd.

De snel-open functie (vanaf model 201-03) zorgt ervoor dat uw garagedeur beduidend sneller opent als deuren met de gebruikelijke aandrijvingen.
Verkort zo onnodige wachttijd voor uzelf en andere autobestuurders: de verblijfsduur op drukke straten wordt duidelijk verminderd en de verkeersveiligheid voor alle betrokkenen neemt toe. U kunt uw garage snel binnenrijden en het verkeer stroomt weer door. 
Comfort voor elke dag, dankzij de snel-open functie.

 
A6/ Looprails SG (kogel- of blokriem) en SZ (tandriem)
De 3 cm vlakke rail is dankzij een unieke profilering zeer stijf en heeft ook bij bijzonder lange rails maar één enkele ophanging nodig. De rail onderscheidt
zich door een bijzonder geluidsarme loop en is bovendien absoluut onderhoudsvrij. In de uitvoering met tandband voldoet de rail aan alle eisen voor de
particuliere sector. De tandriem variant is vooral bij erg zware deuren en particuliere parkeerkelders de juiste keuze. 

De geïntegreerde Berner opschuif-vergrendeling biedt de grootst mogelijke beveiliging tegen inbrekers en garandeert daarmee een optimale veiligheid.
 
A7a/ SG-K = K-rail kogelriem, totale lengte 3175 mm, bewegingsslag 2475 mm, lengte verpakking 3060 mm
A7b/ SG-M = M-rail kogelriem, totale lengte 3425 mm, bewegingsslag 2725 mm, lengte verpakking 3310 mm
A7c/ SG-L = L-rail kogelriem, totale lengte 4100 mm, bewegingsslag 3400 mm, lengte verpakking 4010 mm
 
A7d/ SZ-K = K-rail tandriem, totale lengte 3175 mm, bewegingsslag 2475 mm, lengte verpakking 3060 mm
A7e/ SZ-M = M-rail tandriem, totale lengte 3425 mm, bewegingsslag 2725 mm, lengte verpakking 3310 mm
A7f/ SZ-L = L-rail tandriem, totale lengte 4100 mm, bewegingsslag 3400 mm, lengte verpakking 4010 mm
 
 
A7/ Geïntegreerde inbraakwerende optilbeveiliging met belastingvoordeel
Deze extra inbraakbeveiliging kan u (voorlopig nog) een belastingvoordeel opleveren tot 150 €  (in België),maar is afhankelijk van type poortopener > meer info > zie website FOB > volg ook link onder hoofdstuk informatie op deze website.
 
Inbraakbeveiliging door mechanische opschuif vergrendeling Bij het sluiten van de deur vergrendelt de opschuif vergrendelinging de aanslag in de geleiderail. 
Dit is de meest effectieve beveiliging tegen opentillen. Deze mechanische opschuif vergrendeling werkt altijd.  Ook zonder stroom! Daarom kunt u bijv. in
de vakantietijd rustig de stekker uit het stopcontact trekken. De gepatenteerde opschuif-vergrendeling is in de rail geïntegreerd, al voor-gemonteerd en biedt u
de best mogelijk inbraakbeveiliging.
 
Detail van geïntegreerde optilbeveiliging in de looprail d.w.z. een extra mechanische verankering wanneer uw garagedeur gesloten is.