Sectional-poorten

 

De sectional-garagepoort bestaat uit verschillende horizontale secties die op elkaar gestapeld worden en onderling verbonden zijn met scharnieren en d.m.v. loopwielen aan de binnenzijde rollen in verticale- en horizontale geleiders. Hierdoor is er geen plaatsverlies aan de binnen- en buitenzijde van de poort, is erg stevig, inbraakveilig en goed isolerend. De balancering van deze poorten kan gebeuren door torsieveren (bovenaan de poort of achteraan op de geleiders) of d.m.v. trekveren, enkel of dubbel in de verticale stijlen verwerkt en zijn manueel ook vlot te bedienen.

De poortsecties worden hieronder onderverdeeld naargelang hun motief (Small-Medium-Large-profilering) en structuur (Vlak, silkgrain, sandgrain, houtnerf)

 

                             

  

 

A/ HORMANN


 

 

B/ TUBAUTO 

Duits fabrikant, degelijk, betrouwbaar, eenvoudige en veilige bediening, beperkt onderhoud. Zachte, soepele en geluidsarme werking, inbraakveilig zijn enkele sterke punten van deze poorten. TUBAUTO heeft een zeer uitgebreid gamma van kanteldeuren, sectionaal-poorten, rolluiken, enz. en elk van de deuren zijn verkrijgbaar in verschillende motieven.

 

C/ ADK 

Belgisch fabrikant, degelijk, betrouwbaar, eenvoudige en veilige bediening, beperkt onderhoud. Alles op maat, veel verschillende inbouwsystemen, beslag voor intensief gebruik, zachte, soepele en geluidsarme werking, kogelgelagerde loopwielen, inbraakveilig zijn enkele sterke punten van deze poorten. 

Woningpoorten worden meestal voorzien van trekveren die veilig in de verticale stijlen verwerkt zijn (ook handig voor service of herstellingen later). Grotere woningpoorten of industriepoorten worden voorzien van torsieveren. Voor sectional-poorten voor gezamelijk gebruik (appartementen + bedrijven) kunnen veren voorzien worden tot 100.000 cycli ipv 15.000 cylci die op de markt gangbaar zijn.

Omdat er zoveel inbouwsystemen zijn, is dit product uitermate geschikt voor renovatie dw een oude garagepoort die wordt vervangen door een nieuwe sectional-poort.

Een zijruimte van min 40 mm is dus eventueel mogelijk, maar 70 of 90 mm zou uiteraard beter zijn voor de bevestiging. Een bovenruimte van 50 mm is ook mogelijk, maar ook hier zou 70 mm of 110 mm beter zijn.  Bij een renovatie kan je de zijruimte niet kiezen en niet altijd aanpassen, maar voor nieuwbouw voorzie je best 100 mm zijruimte en 150 mm bovenruimte voor de kleinere poorten, voor gotere poorten voorzie je best 220 mm zodat de torsieveren boven de poort kunnen geplaatst worden.